Ik hoor het mijn vriendin Chantal Janssen (eigenaresse van Pinok) nog zeggen ‘Jij kunt dit! Echt iets voor jou!’ En voordat ik het wist had ik contact met Pink Bodyfashion en Ginger Leurs Fashion. Zij nodigden mij uit om als model hun nieuwe herfst/winter collectie te showen op de catwalk bij Glitz & Glam in Panningen. Kapsalon Change zorgde er gedurende de dag voor dat alle modellen er op en top uitzagen door hun prachtige haarstyling en mooie visagie.

Ik zei: ‘Yes!’, tegen Glitz & Glam!

 

This is the moment

En ja hoor! Daar stond ik dan, met mijn grote mond: ‘Dat doe ik wel even.’ Ik moest met mijn billen bloot. Niet letterlijk… Althans, ik liep als lingeriemodel mee voor Pink Bodyfashion. Maar ook voor Ginger & Leurs, met hun unieke kleding.

Het moment kwam eraan. Het zweet brak me uit. Al mijn perfecties en imperfecties kwamen naar boven. En ook het kritische stemmetje… Je weet wel. Dat stemmetje dat je vertelt dat je niet goed genoeg bent of zich afvraagt wat andere mensen wel niet van je zullen denken.

Maar er was geen tijd meer, ik mocht gaan lopen op de catwalk. To rule and shine on stage. Het was voor mij de eerste keer. Ik zette een glimlach op en deed mijn ding. Met knikkende knieën liep ik het podium op. Ik was uit mijn comfortzone gestapt.‘And Yesss….. I did it!’

 

Uit mijn comfort zone

Glitz & Glam was voor mij een grote uitdaging. Ik moest uit mijn comfort zone stappen.
Iedereen heeft zijn onzekerheden, twijfels en koppige momenten naar zichzelf toe. We willen ons niets liever dan veilig en comfortabel voelen. Zoals lekker in een hoekje van je bank kruipen met een kopje thee en een goed boek of leuke film. Die comfort zone is een prachtige plek, maar er groeit niets. Het is niets anders dan niet in beweging komen en genoegen nemen met niks.

Ik moet toegeven dat ik ook een van die mensen ben die graag anders is en niet doet wat iedereen doet, maar als het dan gaat om iets doen wat ik nog nooit eerder gedaan heb… Dan heb ook ik mijn onzekerheden en ben ik bang. Ik wil dat alles dan perfect is. En direct! Ook als ik het voor de eerste keer doe. En op zo’n momenten wordt ik dan ook geconfronteerd met mijn comfort zone, die ik dan moet verlaten.

Je comfort zone is een ‘ding’. Wil je je dromen waarmaken en in beweging komen? Dan heb ik een aantal tips voor je om buiten je comfort zone te stappen:

 • Gedachten hebben kracht
  Onze gedachten hebben kracht. Je bent sterker dan je denkt. Dus geloof in jezelf en geloof dat dingen kunnen veranderen: ‘Thought become with change.’
 • Accepteer de uitdaging
  Het mooie en verandering, komen nooit uit je comfort zone. Wanneer was de laatste keer dat je jezelf echt uitdaagde? Stel jezelf doelen waarmee je je comfort zone kunt verlaten en jezelf kunt zien als iemand die uitdagingen accepteert.
 • Verander je dagelijkse routine
  Wij mensen zijn gewoontedieren. Wij houden van rituelen. Begin daarom met iets kleins, iets wat je normaal niet zou doen. Verleg je grenzen. Stap uit je comfort zone
 • Ben lief voor jezelf
  Geef jezelf eens vaker een compliment en beloon jezelf daar op zijn tijd voor. Ben niet zo streng voor jezelf. Iedereen heeft zo zijn imperfecties, dat maakt je juist perfect!
 • Overwin je angsten
  Wees niet bang voor mislukking of falen. Iedereen die ooit succesvol is geweest, heeft ooit iets laten mislukken of heeft gefaald. Focus op het proces en niet op de uitkomst. No fear, keep the focus and go for it! 

  X Ingrid

“Inspiratie is als een regenbui.
Het kan je verfrissen of het kan je overvallen,
maar tegenhouden kun je het niet.”

– Op zoek naar de hemel – Hans Peter Roel

Cookies & Privacy Policy

Door op accepteren te klikken, stem je in met het gebruik van alle cookies op onze website. Selecteer privacy instellingen om te bepalen welke cookies u wel of niet wilt toestaan.

Privacy policy | Sluiten
Privacy instellingen